Modelfotografie

Goede modelfotografie bestaat niet uit zomaar foto’s van mensen. In ons werk heeft modelfotografie bijna altijd een communicatief of commercieel doel. Bij het fotograferen van modellen voor een reclamecampagne of een artiestenfoto staat het belang van het communicatiedoel en de context waarbinnen de foto geplaatst gaat worden voorop.

 


WIJ FOTOGRAFEREN AL VANAF 15€ PER FOTO.
KLIK HIER VOOR MEER INFO!

Mensen fotograferen is in vakfotografie een onderdeel wat veel wordt uitgeoefend. Modelfotografie is binnen de portretfotografie weer een ander populair segment. Ons werk als portretfotograaf wordt zelden gebruikt in een particuliere omgeving. Bijna altijd betreft het foto’s die zijn toepassing vinden in commerciële uitingen. Voorbeelden hiervan zijn portretfoto’s of mensenfoto’s voor brochures, jaarverslagen, artikelen in vakbladen, nieuwsbrieven, websites enz.

Op dit moment is in portretfotografie (en modelfotografie) een veelgebruikte opnamemethode: de toepassing van een vlakke verlichting in combinatie met een witte achtergrond. Deze werkwijze is vooral geliefd bij beginnende en onervaren portretfotografen, niet in de laatste plaats om, bewust of onbewust fouten en onkunde te maskeren. Bij het fotograferen van mensen voor representatieve toepassingen is kennis van lichtvoering, juiste pose en inzicht in de communicatieve werking van foto’s onontbeerlijk. Voor ons werk in modelfotografie is het hebben van kennis en kunde van de klassieke portretfotografie nuttig en misschien wel noodzakelijk om op een moderne en eigentijdse manier mensen te kunnen portretteren. Het komt vaak voor dat mensen of modellen gefotografeerd worden bij reclameproducties. Ook bij industriële fotografie, reklamefotografie en productfotografie werken wij regelmatig met modellen. Het totaalbeeld zal dan de juiste overtuiging en impact moet hebben om de foto zijn communicatieve werk te kunnen laten doen.

Bij omvangrijke fotoshoots of complexe industriële fotografie is een goede verhouding met het model, eventueel afkomstig van een professioneel modellenbureau of met een medewerker van het bedrijf, die de rol van model op zich neemt, van belang. Wij beseffen dat deze mensen een cruciale rol spelen bij het tot stand komen van een overtuigend beeld. De juiste pose en de optimale positie in het totaalbeeld kan enkel door sturing van een fotograaf, met communicatieve vaardigheden succesvol worden. Hetgeen absoluut aan ons is toevertrouwd.

Hoe ingewikkeld een fotoproductie ook mag zijn, wij zorgen altijd voor een eindproduct waar onze klanten uitstekend mee kunnen werken en succesvol mee zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij bespreken graag met u de juiste manier om uzelf, uw medewerkers of uw reclamecampagne voor uw bedrijfsbrochure of website perfect in beeld te brengen. Uiteraard kunnen wij u ook snel van een scherpte offerte voorzien. Via onze contactpagina helpen wij u graag verder. Ook kunt u direct een email sturen naar info@fotoroto.nl of bellen naar +31 6 54 27 66 03. Wij werken voor klanten in heel Nederland, maar ook in Duitsland en de Benelux.


NEEM NU CONTACT MET ONS OP!